5A

afbeelding van lauradc
Laura da Costa

Multisportklas

De leerlingen van het vijfde leerjaar maakten een wandeling door de verschillende parken van Berchem. Onderweg moesten ze allerlei sportieve proeven doorstaan. De kinderen deden dit super goed!! Iedereen ging terug naar school met een welverdiende medaille.

afbeelding van lauradc
Laura da Costa

Havenbezoek

Op dinsdag 19 april ging het vijfde leerjaar op stap naar de haven van Antwerpen. We namen de boot onder begeleiding van een gids. We leerden vanalles over de boten, de goederen, het personeel, de Schelde,.... Het was een prachtige en leerrijke dag. Ideaal om na de vakantie terug op te starten. Nadien aten we onze boterhammen op aan het MAS. 

afbeelding van anneleen
Juf Anneleen Vertommen

Challenge op Sinterklaasdag

Wie stapelt er de meeste koekjes op elkaar.

Als beloning mochten de leerlingen de koekjes opeten. 

afbeelding van lauradc
Laura da Costa

Het vijfde leerjaar op hoogteparcours

Het vijfde leerjaar trok er vandaag op uit. Als extra sportdag trokken we naar Wilrijk, daar gingen we op hoogteparcours. 

De meeste leerlingen waren enorm enthousiast en klommen met wat kriebels in de buik de touwen in. 

Het was SUPER tof !! 

afbeelding van lauradc
Laura da Costa

Op bezoek in Congo

Vorige week gingen we met de klas naar Studio Globo. Daar bezochten we het inleefatelier Congo. We leerden al enkele weken in de klas over Congo. We namen het vliegtuig, de ene helft van de klas ging naar Kinshasa, de andere helft naar Sia. We bekeken de gelijkenissen en verschillen van leeftijdesgenoten die daar wonen. Tijdens het inleefatelier kreeg iedereen een Congolese naam en verschillende taken. We sloten de dag af met een dorpsfeest met zelfgemaakte soep, gebakken bananen en gebakken pindanoten.