6A

afbeelding van romyn
Romy Noppen

Windturbine STORM en graffitizoektocht DOEL

Na het leren over groene energie zijn we dit met onze eigen ogen van dichtbij gaan bekijken. We stonden in een windturbine van Storm! Zo indrukwekkend!!! De uitleg van de vriendelijke mensen van STORM maakte het extra boeiend.

De regen hield ons niet tegen om nadien op graffitizoektocht in 'spookstad' Doel.

afbeelding van kirstent
Kirsten Theeuwes

Ecologische voetafdruk

In het zesde leerjaar leren we al enkele weken over onze ecologische voetafdruk. We leren onder andere over de opwarming van de aarde en wat we zelf kunnen doen om dit tegen te gaan. Minder afval produceren en duurzaam omgaan met onze spullen zijn al een mooi begin! Vandaar dat wij van een oud T-shirt een leuke winkelzak maakten. Kijk maar naar de foto's voor enkele knappe resultaten. 

afbeelding van kirstent
Kirsten Theeuwes

Samen spelen met het tweede leerjaar

We deden samen met het tweede leerjaar een leuk hoekenwerk. We speelden spelletjes, hielpen de kinderen van het tweede leerjaar met lezen en rekenen en bouwden enkele constructies met allerlei materialen. Het werd een fijne ochtend voor leer- en speelplezier! 

afbeelding van romyn
Romy Noppen

Een meter of peter voor onze eersteklassertjes

De grootste leerlingen dragen mee zorg voor de kleinste leerlingen van onze school.

De eerste schooldagen zijn extra spannend voor onze eersteklassertjes. Bij hun meter of peter kunnen ze altijd terecht voor een vraagje, een spelletje, ... en natuurlijk ook voor heel veel extra knuffels! Na een eerste kennismaking stappen ze morgen al samen naar het Nachtegalenpark voor de startdag.

afbeelding van carolines
Caroline Somers

Bedankt voor de post!

Lieve meters en peters

Bedankt voor de lieve briefjes en tekeningen die jullie schreven voor jullie petekindjes.

Dat was een leuke verrassing!