In de buurt

afbeelding van kathleens
Kathleen Spildooren

"De Cowboyter"

Deze ochtend mochten de lieve schatten van het 1e leerjaar een bezoekje gaan brengen aan de bibliotheek De Poort

Daar konden zij luisteren naar een GEWELDIG verhaal.  "De Cowboyter"

Dit werd verteld met behulp van een grote  kamishibai...

Wat waren ze onder de indruk!

afbeelding van uschi
Uschi D.

Buitenspeeldag!

Dinsdag waren de oudste kleuters een dagje naar de dierentuin. Met onze achtergebleven kleutertjes deden we ook leuke dingen: kralenkettingen maken, kleurtafel, balspelletjes, zandkastelen maken,.... en naar het waspleintje in de buurt. 

Het was een super leuke en gezellige dag waar iedereen van heeft kunnen genieten!

afbeelding van lauradc
Laura da Costa

Multisportklas

De leerlingen van het vijfde leerjaar maakten een wandeling door de verschillende parken van Berchem. Onderweg moesten ze allerlei sportieve proeven doorstaan. De kinderen deden dit super goed!! Iedereen ging terug naar school met een welverdiende medaille.

afbeelding van christined
Christine Dielen

De academie

Op maandag 30 mei konden de leerlingen van het tweede leerjaar kennis maken met alles wat de Academie voor Muziek , Woord en Beeld te bieden heeft.

En dat was heel wat! We beluisterden muziekinstrumenten, leerden een lied zingen, speelden toneel en leerden een portret maken met houtskool.

We leerden heel wat van onze eigen talenten kennen!

afbeelding van romyn
Romy Noppen

Expo 'Fake news' in bibliotheek De Poort

Nep of echt? Laat je niet misleiden!

Nepnieuws wordt vaak verspreid om je te beïnvloeden, te "framen" en om simpelweg geld te verdienen. Dit gebeurt vaak via sociale media en zowel jong als oud komen hiermee in aanraking. De technieken worden steeds beter waardoor vals van echt nieuws steeds moeilijker te onderscheiden is...

Gelukkig zijn er signalen waarop je kan letten om berichtgeving kritisch te evalueren. We ontdekten ze in bibliotheek De Poort en speelden ook een quiz.